Holi Quiz – Interesting Questions about Holi celebration

Happy Holi Images
Interesting Questions about Holi celebration

Are you ready to celebrate the Hindu festival of colors? Take the quiz to find out how much you know! You will get all the information about Holi festival and related questions …

1. Holi is also known as the?

A. Festival of colours

B. Festival of fruits

C. Festival of vegetables

D. Festival of lights

Ans. A


2. The story behind the Holi Festival is related to:

A. Radha and Krishna

B. Shiv and Parwati

C. Demon Holika and Prahlad

D. None of the above

Ans. C


3. In which Hindu month, Holi is celebrated?

A. Magha

B. Baisakh

C. Phalguna

D. Pausa

Ans. C


4.  The name of Hiranyakashipu’s sister was?

A. Holika

B. Holi

C. Holima

D. Hidimba

Ans. A


5. Holi festival marks the end of winter and the beginning of?

A. Summer

B. Spring

C. Monsoon

D. Autumn

Ans. B


6. Which of the following flower is associated with Holi festival?

A. Bouganvilla

B. Tesu

C. Lilly

D. Lotus
Ans. B


7. Which demon is associated with Holi?

A. Holika

B. Shoorpanakha

C. Simhika

D. Tadaka
Ans. A


8. Laddoo Holi is played in

A. Indore

B. Nathdwara

C. Jaipur

D. Barsana
Ans. D


9. The bonfire lit during Holi festival is known as

A. Bhogi

B. Holika Dahan

C. Dhulandi

D. Hurang

Ans. B


10. Hurang Holi in Vrindavan is associated with

A. Radha

B. Lalitha

C. Kamsa

D. Balram

Ans. D


11- Holika Dahan in South India is known as:

A. Phalguna

B. Dolajata

C. Kama Dahanam

D. Dol Jatara

Ans. C


12. Name the Sikh festival in which they show their physical strength and power and celebrates a day after Holi?

A. Baisakhi

B. Hola Mohalla

C. Bandi Chor Diwas

D. Maghi

Ans. B


13. Koodalike or Koodukattu is observed during Holi in

A. Hilly areas of Kerala

B. Kutch in Gujarat

C. Northern part of Karnataka

D. Coastal Tamil Nadu

Ans. C


14. The intoxicating drink associated with Holi

A.Lassi

B. Madhura

C. Bhang ki Thandai

D. Dharu

Ans. C


15. Which of the following is not a Holi story?

A. Shiva burning down Kamdev

B. Sri Ram and Ravana

C. Demon Holika and Prahlad

D. Krishna and Radha
Ans. B

 

Find some best holi quotes and wonderful holi messages..

1,666 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>